Motto:
"Eu sunt Calea,Adevarul si Viata"-Iisus Hristos


Dumnezeu este pretutindeni, cu toată puterea, mila şi ajutorul, pentru cei ce-L caută.

vineri, 30 martie 2018

CONSTIINTA OMULUI SI PUTEREA MANIPULARII INFORMATIONALE


       ,,Dar Duhul grăieşte lămurit că, în vremurile cele de apoi, unii se vor depărta de la credinţă, luând aminte la duhurile cele înşelătoare şi la învăţăturile demonilor”( Timotei 3-5 ).
        Dumnezeu a inzestrat omul cu constiinta si ratiune,sa traiasca ca fiinta spirituala,luminoasa.Datorita influentelor informationale nefaste,datorita lipsei de credinta,constiinta omului s-a pervertit si astfel a ajuns sa se razvrateasca impotriva Celui ce l-a creat,transformandu-se in indivizi fara scrupule ca niste animale de prada.
       Asa cum bine spune parintele Arsenie Boca,cugetul sau constiinta inseamna a stii impreuna,adica Dumnezeu si omul.Glasul constiintei ar trebui sa-l certe pe om si sa-l indrepteze de la a mai savarsi pacate si nelegiuiri. Dar patimile si pacatele  grele si nenumarate ale omului,gandirea necrestina, vin sa puna o bariera intre om si glasul constiintei care se aude si se percepe tot mai slab conducand la pervertire.
       Fenomenul de pervertire a constiintei se petrece atunci cand omul este stapanit tot mai rau de obiceiurile cele rele,de necredinta si ateism pe care le proclama ca un fel de motiv sau acoperire la patimi si pacate nenumarate si pentru a innabusi glasul constiintei care se lupta mereu cu el.La unii oameni stingerea glasului constiintei poate duce la nebunie,dezechilibru emotional,droguri,alcoolism si chiar moarte fizica si spirituala.
       La acest fenomen de pervertire a constiintei isi aduc contributia influentele informationale nefaste,mass-media,televizorul,internetul cu propaganda necrestina,cu impatimirea omului spre desfranare,spre obtinerea in orice metode a libertinajului,a dorintei de innavutire rapida,a lacomiei,a comportamentelor impotriva firii si a indepartarii tot mai mult de natura sa spirituala si luminoasa,de invataturile crestine,de iubire de seaman,dragoste,milostenie si fapte bune.
      Datorita lipsei de credinta dar si a dorintei de putere si innavutire,omul accepta sclavia morala,accepta calea usoara si periculoasa a unor comportamente si invataturi gresite,accepta sa lucreze in slujba unor indivizi care oricand pot fi condamnati pentru crime impotriva umanitatii si a vietii,accepta voit sa se dea exemplu negativ pentru convertirea semenilor lui la libertinaj,la materialism,la comportamente satanice.
      Dar mai grava este pierderea constiintei,inlaturarea lui Dumnezeu din aceasta ecuatie,transformarea omului in individ fara scrupule,care se crede el insusi atotputernic si cum nu poate servi la doi stapani, scotind din ecuatie pe Dumnezeu,acesta serveste mamonei,adica lui Satan si se comporta in consecinta. Acestia sunt cei care se proclama stapanii lumii,elita luciferica care cred ca,cu banii si puterea faci orice uitand din mandrie ca, putere ai daca ai intelepciune care izvoraste din credinta.Acestia sunt semenii nostrii care nu mai aud demult glasul constiintei,aceasta fiind ucisa de nebunia si setea de putere si care uita ca,cu banii din vanzarea sufletului poti cumpara orice dar nu poti cumpara mantuirea.
       Dar noi cei care gandim crestineste,trebuie sa ne rugam pentru acesti semeni ai nostrii,sa iertam pe toti care ne gresesc,care ne dusmanesc,care ne condamna pentru credinta noastra ortodoxa,sa ne pazim constiinta nealterata si sa ascultam de glasul ei atunci cand gresim,sa ne pocaim si sa mergem pe calea invataturii Mantuitorului Iisus Hristos pe care sa-L slavim si sa-L marturisim pana la sfarsitul vietii materiale in speranta mantuirii si a dobandirii vietii vesnice. Si sa fim noi vrednici sa cantam si sa marturisim ca Hristos a inviat din morti,cu moartea pe moarte calcand si celor din morminte viata daruindu-le.


Niciun comentariu: