Motto:
"Eu sunt Calea,Adevarul si Viata"-Iisus Hristos


Dumnezeu este pretutindeni, cu toată puterea, mila şi ajutorul, pentru cei ce-L caută.

miercuri, 27 aprilie 2016

BUCURIA DE A TRAI IN CREDINTA






            Din cele mai vechi timpuri,romanii crestini ortodocsi au trait simplu,curat si s-au bucurat de linistea si pacea interioara pe care numai credinta adevarata ti-o da. Traditiile noastre izvorate din credinta in Hristos,bucuria de a trai curat,in pace si iubire de aproape au fost intotdeauna respectate cu sfiintenie de generatii de romani. Am invatat datorita intelepciunii pe care Dumnezeu o daruieste tuturor celor care cred in El, sa pretuim cerul curat,apele limpezi,muntii si padurile.Am invatat sa traim cu bucurie cu putinul pe care il avem,sa traim demn si sa ne descurcam in toate imprejurarile.
         Trebuie sa intelegem sa traim in continuare in credinta stabuna,indiferent de situatiile grele,de boala si de incercari ale vietii,de viclenii si de influente nefaste, pentru ca toate sunt ingaduite de Dumnezeu pentru intarirea noastra in credinta.Nu trebuie sa vindem credinta pe evolutionismul perfid,pe care ni-l insufla apusul,pe tehnica moderna care ne sufoca copii si nepotii si nu trebuie sa cedam in fata atacurilor la credinta si traditiile noastre romanesti. Sa nu uitam ca in istoria romanilor ,istorie care a fost falsificata si denaturata de dusmanii neamului  si de iude tradatoare care au fost si sunt multi,toti cei care au luptat cu arma si sabia,domnitori si osteni au fost crestini si au luptat purtand in inimile lor credinta in Dumnezeu. Sa nu uitam ca Sfintii Parinti ai neamului au luptat cu crucea in mana si au biciuit cu cuvantul pe atei si necrestini si pentru asta au suferit in inchisori chinuri cumplite,ne-au transmis invatatura crestina pentru ca noi azi sa dam mai departe generatiilor viitoare aceasta pace si bucurie a credintei.
              Astazi dusmani perfizi ne ataca credinta,ne dezbina prin viclesuguri si ne fac sa ne indoim de credinta in Hristos,ne fac sa ne judecam biserica si preotii prin cea mai temuta arma de manipulare si indoctrinare numita mass-media pe care o controleaza. Ne invata pe noi  sa acceptam comportamentele inumane si satanice ale unor demonizati,ne impun la noi in tara reguli si legi prin care ne interzic sa ne cinstim eroii si sfintii.Avem datoria ,asa cum au facut strabunii nostrii sa ne aparam neamul si credinta chiar cu pretul vietii. Ce valoare are viata traita in robie ? Mai bine liber la Hristos decat rob intr-o lume materiala in care pacatul este ridicat la rang de virtute. Avem datoria sa transmitem bucuria de a trai in credinta urmasilor nostrii,sa invete rugaciunea,smerenia,iubirea de oameni,milostenia asa cum ne cere Mantuitorul .Sa respingem cu tarie orice incercare de atac la credinta,sa ne straduim fiecare sa credem cu adevarat in preotii nostri si in biserica noastra ortodoxa si sa avem capacitatea de a privi dincolo de manipulare si indoctrinare.
            Sa nu uitam niciodata ca nimeni nu ne-a ajutat si ne-a fost alaturi mai mult decat credinta in Dumnezeu,sa nu uitam niciodata sa traim demn,curat,smerit cu iubire si dragoste in suflete pentru ca ,in ceasul Invierii Mantuitorului Iisus Hristos sa fim vrednici sa spunem ca Hristos a inviat din morti, cu moartea pe moarte calcand si celor din morminte viata daruindu-le.


         


       

2 comentarii:

Mihaela spunea...

http://www.petitieonline.com/petie_impotriva_educatiei_sexuale_obligatorii

Anonim spunea...

"Dupa multa rugaciune inaltata catre Preabunul Dumnezeu si indelungi sfatuiri cu ierarhi, stareti ai unor manastiri, duhovnici, teologi ortodocsi si dupa ce am studiat cu atentie documentele si hotararile finale ale asa-numitului „Sinod Panortodox” din Creta 2016, va aducem la cunostinta decizia pe care am luat-o, impreuna cu obstea pe care o conduc, alaturi de toti fiii dubovnicesti, care sunt madulare vii ale Bisericii Ortodoxe cea Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostolica.

Incepand cu Duminica Sfintilor Romani – 3 iulie 2016, noi, leromonahul Macarie Banu, staretul Schitului Oiluz-Bacau si leromonahul Atanasie Parfeni, am intrerupt pomenirea Dumneavoastra ca ierarh al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, la toate sfintele slujbe bisericesli si vom ramane in acesta decizie pana in momentul in care va veti dezice public de abaterile de la Dreapta Credinta pe care vi le semnalam.

Acest fapt l-am justificat teologic, dogmatic si canonic, in fata credinciosilor prezenti la Sfanta Liturghie, intemeindu-ma pe invatatura Sfintei Scripturi, Dogmele si Canoanele Bisericii (Canonul 15 Sinodul I-II). Traditia de veacuri a Bisericii Ortodoxe ne invata sa pastram credinta ortodoxa autentica, nefalsificata si neintinata de virusul mortal al ereziei, sa ne luam masuri si sa punem in practica, prin Harul lui Dumnezeu, calea bisericeasca a intreruperii pomenirii numelor pseudo-episcopilor care nu mai invata drept Cuvantul Adevarului.

Concret, motivele pentru care am luat aceasta decizie extrema sunt urmatoarele: ..."

Integral: https://danielvla.wordpress.com/2016/07/15/schitul-oituz-primul-asezamant-monahal-din-romania-care-intrerupe-pomenirea-unui-episcop-ioachim-bacauanul-la-sfintele-slujbe-din-cauza-ereziei-ecumenismului/

https://monahulteodot.wordpress.com/2016/07/14/primul-act-canonic-firesc-de-intrerupere-a-pomenirii-unui-ierarh-eretic-in-bor/

http://www.aparatorul.md/gheron-sava-lavriotul-sfantul-munte-va-intrerupe-comuniunea-cu-patriarhul-bartolomeu/