Motto:
"Eu sunt Calea,Adevarul si Viata"-Iisus Hristos


Dumnezeu este pretutindeni, cu toată puterea, mila şi ajutorul, pentru cei ce-L caută.

joi, 20 august 2015

CREDINTA SI STRESUL CARE UCIDE

       Dupa cum se cunoaste,stresul este responsabil de aparitia si declansarea a multor boli ale organismului uman. Bolile cardiace,diabetul si chiar cancerul apar pe fondul acestei stari emotionale negative. Trebuie sa stim ca bolile trupesti sunt strans legate de trairile sufletesti ale omului. Cum putem noi oare sa stapanim aceste boli ale trupului? Ce rol poate avea credinta adevarata in evitarea aparitiei acestor boli? Sunt intrebari la care putem avea  raspunsuri in masura in care avem capacitatea sa discernem raul de bine,sentimentele pozitive de cele negative,gandirea libera de indocrinare si manipulare.
      Omul in goana lui pentru innavutire,pentru castig,pentru a face bani,indemnat si de fastul care i se arata mereu si oriunde, se incranceneaza si isi canalizeaza energia catre aceste tinte false si efemere si uita mereu cine este,de unde vine si incotro se indreapta.Pentru a-si indeplini telul, acesta recurge de multe ori in viata la minciuna,inselatorie,ura,dusmanie si tradare,sentimente negative care sunt adevarate cangrene ale sufletului uman. Sentimente care imbolnavesc sufletul si implicit trupul,pentru ca intre trup si suflet exista o simbioza perfecta pe care Creatorul a realizat-o.
        Omul este inselat si indemnat sa creada ca tot ceea ce el realizeaza in viata materiala este opera sa,este rezultatul potentialului sau nativ fara sa se intrebe de fapt de unde vine acest potential,de unde vine inspiratia sa ,talentul sau de a reusi.Uita ca de fapt nimic nu se face fara Dumnezeu,nimic nu infaptuieste fara aceste capacitati primite la nastere ca un dar al Creatorului catre copii Lui,si ca totul se face cu ajutor Divin in fiecare zi. De cate ori plecam la serviciu,in calatorie sau la activitatile zilnice si ne rugam la Dumnezeu pentru ajutor? De cate ori ne intoarcem acasa si multumim lui Dumnezeu pentru ajutorul pe care l-am primit,pentru bune dar si pentru rele? Faptele si actiunile noastre zilnice, din care omitem ajutorul si invatatura Lui Dumnezeu, ne fac sa ne otravim sufletul,sa dezvoltam sentimente negative,sa ne comportam rau fata de aproapele nostru si implicit sa imbolnavim trupul.

       Suntem mereu tentati sa hulim si sa acuzam pe Dumnezeu de toate neimplinirile noastre,de toate bolile si tragediile umane,dar tu omule ai trait si te-ai comportat ca un crestin adevarat? Ai respectat intotdeauna invataturile crestine? Ai facut bine aproapelui tau,ai ajutat mereu pe cei aflati la greu,ai fost intotdeauna drept,bun si bland? Aceste sentimente umane pozitive si crestinesti,apropierea de Dumnezeu,multumirea sufleteasca zilnica de a fi facut mereu bine,de a nu dusmani,de a ajuta pe cine este in nevoie,te ajuta sa ai o stare sufleteasca pozitiva si implicit o stare trupeasca fara boala.Intelegerea ca de fapt toate actiunile si activitatile tale zilnice de-a lungul vietii materiale sunt rezultatul ajutorului Divin,starea de acceptare si multumire a conditiei tale materiale precum si preocuparea ta pentru a avea o viata spirituala pozitiva si luminoasa te va feri mereu de boala trupeasca.Credinta adevarata,adica dreapta credinta, si nu erezia duce mereu la liniste sufleteasca si la sanatate trupeasca Autorul acestor randuri are o vorba: iubeste si nu dusmanii si ai sa vezi ca o sa te simti mai bine.

Niciun comentariu: