Motto:
"Eu sunt Calea,Adevarul si Viata"-Iisus Hristos


Dumnezeu este pretutindeni, cu toată puterea, mila şi ajutorul, pentru cei ce-L caută.

miercuri, 16 mai 2012

Mens sana in corpore sano

Plecand de la cunoscuta expresie latina:,,Minte sanatoasa in corp sanatos" am putea sa spunem in fapt,ca putem avea un corp sanatos datorita unei minti sanatoase si a unei gandiri libere,a unei gandiri pozitive. Se stie foarte bine ca principala cauza care duce inevitabil la aparitia bolilor organismului uman este stresul ca factor determinant. Stresul apare la om datorita cunoasterii si intelegerii precare a acestuia,a modului de a gestiona momentele,etapele si scopul existentei sale ca individ. Mai bine spus stresul apare la om datorita unei gandiri precare si tematoare,lipsita de orice componenta spirituala si a lipsei gandirii libere si pozitive pe care numai credinta adevarata i-o poate da,aceasta actionand ca un voal care se ridica de pe ochii celui care rataceste in intuneric. In principal,frica care este atributul Raului,teama de necunoscut,teama si nesiguranta zilei de maine,lupta continua a omului pentru bunastare materiala si efemera,incrincenarea acestuia de a avea averi si bani,toate conduc la aparitia stresului continuu care aduce cu sine imbolnavirea uneori grava si iremediabila a organismului uman dar si care conduce negresit la incalcarea cu buna stiinta a invataturilor si indreptarilor crestine ale lui Dumnezeu prin folosirea pentru indeplinirea scopului propus a ,,armelor" ca minciuna,perfidia,inselaciunea,tradarea,dusmania si ura fata de semen,imbolnavind si sufletul nu numai trupul.Teama si frica ingradesc libertatea de gandire si actiune a individului care devine automat usor de controlat,de manipulat si ii ingreuneaza,ii limiteaza prin necunoastere actiunile,amplificand si marind la cote nebanuite stresul si implicit aparitia bolilor cardiace,a bolilor cronice-diferite forme ale diabetului,a bolilor sistemului nervos,care pot duce chiar si la suicid,un pacat capital in fata lui Dumnezeu.
       Cati dintre noi plecam de acasa la serviciu,la plimbare sau in calatorie,la treburile cotidiene cu gandul de a face bine si nu rau,de a ajuta unde putem,de a nu dusmani si a nu insela pe cel de langa noi,cati dintre noi acceptam si constientizam ajutorul Divin in actiunile noastre zilnice si mai ales cati dintre noi avem puterea si convingerea sa multumim lui Dumnezeu pentru ajutorul Lui de fiecare zi prin ruga,gandul si faptele noastre?
        Daca vom reusi sa facem toate astea atunci vom putea fi impacati cu noi insine,mai linistiti,mai bogati spiritual si vom avea cu adevarat o minte sanatoasa intr-un corp sanatos.
         Se spune adesea ca inaintasii nostri au fost oameni sanatosi si traiau mult pentru ca se hraneau sanatos,lucru adevarat dar incomplet. Strabunii nostri au fost cu adevarat liberi,liberi in gandire,in credinta pe care o respectau cu sfintenie,liberi in munca individuala a pamantului daruit de Bunul Dumnezeu fiecaruia,cu frica de Dumnezeu si de invataturile Sale si aveau acea bunatate,acea privire calda si linistita pe care numai preotii cu har o au si mai aveau acea fericire curata in suflete pe care azi putini dintre noi o mai avem.

Niciun comentariu: